Ofte stilte spørsmål


NY FAKTURA - SAMME KORT. Som dere sikkert har fått med dere, så har alle St1-stasjonene i Norge endret navn, og nå blitt til Automat 1-stasjoner. Årsaken til navneskiftet er at det norske selskapet Blue Energy AS har tatt over som eier av St1 Norge Automat AS, derfor vil du heretter motta fakturaer med Automat 1-logo i stedet for St1-logo. Det er imidlertid fortsatt fullt ut mulig å benytte ditt St1-kort på alle Automat 1-stasjonene, og slik vil det fortsatt være en stund til. Det er med andre ord bruken av ditt St1-kort som gjenspeiler seg på Automat 1-fakturaene du mottar fremover. Målet er imidlertid å bytte ut det ”gamle” St1-kortet med nye Automat 1-kort i løpet av 2019. Det kommer mer informasjon om dette etterhvert, men inntil videre så er det altså bare å fylle rimelig drivstoff med kortet du allerede har, på alle våre Automat 1-stasjoner rundt omkring i Norge.For ytterligere informasjon kontakt vår kundeservice på telefon: 800 32 020 eller e-post: kontakt@automat1.no

– Du kan sperre kortet ditt ved å ringe grønt nummer +47 800 32 020

– Din personlige telefon-/internettkode finner du på fakturaen og på brevet som følger med ditt nye kortet.

– På Mine sider kan du enkelt endre adressen selv. Du trenger da kundenummer og telefon-/internettkoden for å logge inn. Din telefon-/internettkode finner du på fakturaen og på brevet som følger med ditt nye kort. Du kan også kontakte oss på Kundeservice, telefon 800 32 020 hverdager kl 8.00 – 16.00, eller send oss en e-post: kontakt@automat1.no

– Ta kontakt med oss på Automat1 Kundeservice, telefon 800 32 020 (grønt nummer) hverdager 8.00 – 16.00 eller via e-post kontakt@automat1.no.

– Hos Automat1 er det mange mennesker som passer på at alt fungerer som det skal. Hver stasjon har en lokalt ansvarlig person som tar hånd om det daglige vedlikeholdet på stasjonen. Opplever du feil på våre stasjoner, så finner du reklamasjonskjema her

– Nei, du vil fortsatt kunne tanke rimelig drivstoff på våre stasjoner med bank- og St1 kort. I løpet av 2019 vil St1 kortene byttes ut med Automat 1 kort. På utvalgte stasjoner kan du også tanke med sedler.

– Ja, vi vil fortsatt ta på oss jobben som prispresseren i de områder der Automat 1 holder til.

– Ja, men vi vil i løpet av kort tid sende ut nye kort til alle kunder.

– Automat 1 er eid av Blue Energy holding AS og er 100 % norskeid.

– Våre 36 bensinstasjoner, som er lokalisert fra Arendal i sør til Hamar og Gjøvik i nord, er alle automatstasjoner, og vi vil rendyrker dette konseptet ved også å synliggjøre vårt særpreg i navnet. Derfor er Automat 1 det naturlige navnet.

– Konkurransetilsynet påla finske St1 Nordic å selge virksomheten i Norge da selskapet i 2015 kjøpte Smart Fuel AS som eier de norske Shell-stasjonene. Avtalen med Blue Energy Holding om overtakelse av de 38 stasjonene ble godkjent av Næringsdepartementet sommeren 2017, og ett av vilkårene var at stasjonene måtte bytte navn.

– Ja, hos Automat 1 skal alle kunder få samme lave priser. Ingen skjulte rabatter, bare rimelig drivstoff til alle. Prisen i pris-masten gjelder til enhver tid.

– Våre stasjoner skal alltid være rene og ryddige. Det skal gå raskt å tanke, og prisene skal være rimelige.

– Få ansatte, gode lokasjoner, effektiv drift og veldig mange trofaste kunder som vi er veldig stolte av.

– Ja, vi har en ambisjon om vekst, og vi ønsker å komme i kontakt med selskaper som driver stasjoner i dag eller som har en tomt hvor det passer å sette opp en energistasjon.

– Ja, vi kommer til å fortsette med ekstra lavpris-kampanjer, og vi kommer til å publisere dette på forskjellige steder; Facebook, nettsiden og av og til ved annonsering.

– Med AvtaleGiro betaler du drivstoffregningen din raskt og enkelt. Banken din sørger for at regningen blir betalt på riktig tidspunkt. Du slipper å bruke unødvendig tid på å betale regningen og unngår purringer. AvtaleGiro er også rimeligere enn andre betalingstjenester.

Minst syv dager før forfall blir du varslet om regningens beløp og trekkdato, slik at du har full oversikt og mulighet for å stoppe betalingen om nødvendig. Gjennom bankens kontoutskrift, eller via kontofon, får du bekreftet at regningen er betalt.

Husk at du når som helst kan gå ut av ordningen ved å kontakte banken din.

– Automat 1 godtar AvtaleGiro og E-faktura som betalingsform. Ta direkte kontakt med egen bank og opprett avtale. Ta med KID-nummer på en faktura og kontonummer 6011 05 53881. Banken ordner resten. Hvis du bruker nettbank, kan du registrere AvtaleGiro eller E-faktura neste gang du betaler en regning fra oss. Med eFaktura får du regningen ferdig utfylt rett i nettbanken. Alt du trenger å gjøre er å godkjenne betalingen. KID- og kontonummer er allerede fylt ut. Referansenummer for å opprette E-faktura er kundenummeret ditt; syv siffer.

– Ja, du kan velge mellom AvtaleGiro, E-faktura og vanlig faktura.

– Nei, dine innkjøp faktureres måneden etter at de er gjennomført. Du får fakturaen i begynnelsen av måneden, og har normalt 15 dager fra fakturadato til forfallsdato.

– På utvalgte stasjoner kan du fortsatt benytte sedler, men på sikt vil vil vi fjerne mulighetene for å betale med sedler av sikkerhetsmessige hensyn.

– Ja, du kan betale med bankkort merket med BankAxept på våre Automat 1-stasjoner. Kort med BankAxept er et debetkort med online deknings- og autorisasjonskontroll, og bruk av kortet forutsetter dekning på kontoen.

– Ja, på alle Automat 1-stasjoner kan du benytte både Visa og MasterCard.

– Nei, selvsagt ikke. På alle nettsiden du er nå finner  finner du et reklamasjonsskjema du kan fylle ut og sende inn, eller så kan du ta kontakt på mail eller telefon.  Innen ca to uker har vi utbetalt differansen tilbake til deg. Betalingsautomaten veksler ikke, og vi anbefaler alle å skaffe seg et Automat 1-kort.

– Automat 1 selger bensin og diesel som følger norsk standard. Det betyr at du får samme drivstoffkvalitet hos Automat 1 som hos andre leverandører. På alle våre stasjoner kan du fylle blyfri bensin 95 oktan (grønt håndtak) og diesel (svart håndtak), til lav automatpris.

– Ja, både for privatkunder og for bedriftskunder.

– Nei. Kortet er gratis og det er heller ingen gebyrer, fakturaavgift eller andre kostnader ved kortet. Du betaler kun for drivstoffet du fyller.

– Du kan bruke kortet på alle Automat 1-stasjoner i Norge.

–  Vi behandler søknaden så fort vi har fått den inn, og så kommer kort og kode i posten innen 14 dager.

– Nei. Vår prisfilosofi er å tilby lave drivstoffpriser til alle. Det er prisen på prisstolpen som til enhver tid gjelder, uansett om du velger å betale med Automat 1-kort, bankkort, kredittkort eller kontanter.

– Søknaden finner du her. Hvis du fyller ut søknaden via nettsidene er det viktig å ikke glemme signatur før du sender den til oss, gjerne som e-post for å sikre en raskest mulig behandling.